[...] a problemy gastryczne, testy na nietolerancje pokarmowe Strona nr 115: proporcje tłuszczu i węglowodanów a insulinooporność, podejście do IF i ogólnego odżywiania; produkty wyraziste w smaku u osób otyłych…. Strona nr 121: BCAA + węglowodany + tyrozyna Pozdrawiam przyjacielu. Jedynie boli mnie to, że ja sam robię spam u Tadzia [...]
[...] i średnio-zaawansowanym(jak ja : -) Zaczynamy po kolei. Potrzebne nam bedą: nasza aktualna masa ciała, kalkulator, troche czasu i chęci. 1. Musimy określić jakie produkty będziemy spożywać. Wiadomo - dieta to dieta, i jej różnorodność powinna być raczej ograniczona. Zatem określmy co będzie stanowić składniki naszego menu: np. chleb [...]
biniu a wiedze stąd to jak inaczej zdobyc jak nie z opinii innych użytkownikow?? chodziło mi tutaj o te produkty, których próbowal Cyklon, no w koncu chyba nie przetestowal by wszystkich ..chyba a coś od siebie: bardzo polecam białko - 100% whey protein firmy california fitness jest to mieszanka koncentratu z izolatem bialek serwatkowych bialko: [...]
[...] wrzuciłem do posiłku nr 4 rybkę ~100g, będzie to rybka w różnej postaci, ale w większości będzie to grillowana forma taka modyfikacja eliminuje z mojego menu całkowicie produkty mlecznego pochodzenia, nieznacznie zmniejsza ilość węgli i tłuszczy, przez co obniża się dzienny bilans mam nadzieję że taki zabieg da kopa mojej redukcji która [...]
[...] żółtko przejawia niezwykłą stabilność wobec utleniania lipidów. (3. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814603004321 Ciekawe, ale nie na temat - produkty hydrolizy białek żółtka jaja wydają się być wspaniałymi antyoksydantami, chroniąc w tym przypadku kwas linolowy.) (4. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf9703009 [...]
Są produkty zawierające białko bardziej wartościowe (zawierające dużą pule aminokwasów), oraz te, których człowiek może nawet wcale nie trawić (dla przykładu- laktoza). -Węglowodany- pełnią funkcję energetyczną dla naszego organizmu. Wyróżniamy ich dwa rodzaje: *proste, czyli takie, które dostarczają energii niemal natychmiast (np. niektóre [...]
[...] tez jest najlepiej połączyć te dwa białka i czerpać korzyści z tych dwóch białek i w ten sposób budować szybciej beztłuszczową mase mięśniową. Proponuje spożywać już gotowe produkty wymieszanych białek serwatkę i soje przed i po treningu(razem z wysoko glykogemicznymi węglowodanami) i dodatkowo w ciągu dnia w zależności od diety. Tłumaczenie [...]
[...] tłumaczenia slowo w slowo. Na poslkim rynku są preparaty GMO: Możliwości kontroli? Nie ma żadnych. Do tej pory nie istnieje polskie laboratorium, które badało by podejrzane produkty, lub po prostu sprawdzało prawdziwość podawanych przez producentów informacji. Są, rozsiane po Polsce, laboratoria zachodnich firm, które badają produkt polski na [...]
[...] że powinienem spożywać jakieś 2g na kg masy ciała czyli dziennie powinienem spożywać powiedzmy 50g węglowodanów i 172g białka. Czy mógłbyś mi wymienić pokrótce najlepsze produkty spożywcze zawierające dużą ilość białka a małą ilość węglowdanów. Wiem że najlepsze źródło białka to jajka (same białka) PLUS ZOLTKA !!!!!!, NIE POMIJAJ POLOWY [...]
[...] to polega, ale od tego jest google:) z tego co sie orientuje to trwa chyba dluzej niz a6w? piszesz tez o diecie bogatej w bialko, tzn. na co glownie mam zwracac uwage, jakie produkty najlepiej kupowac?? Moze moglbys mi napisac jakis program, w sensie co jesc z czym i o jakiej porze?:) od dzis rowniez biegam, ale tylko truchtem przez pol h, dzis [...]
[...] dolegliwości wynalazłam hipoglikemie i zakwaszenie organizmu + problemy z krążeniem (najwyraźniej spowodowane właśnie zakwaszeniem). Ale czy możliwe jest by kwasotwórcze produkty (mięso i jaja głównie) aż tak rozwaliły mi gospodarkę hormonalną? Przecież wszędzie jest mówione - jedz więcej białka Ale jak doczytałam białko jest wolniej [...]
[...] typu III". Kiedy pobierano mi krew obstawiałem, że na pewno wyjdą: - gluten, - nabiał, - jaja, - jakieś orzechy lub nasiona No i dużo się nie pomyliłem %-) Wyszły: - produkty glutenowe - jaja (tutaj mega reakcja organizmu wynik ponad 100...). - migały - dodatkowo: miód i gorczyca /SFD/Images/2016/6/14/80ceb51364d54aa8874e58d0c12ac08f.jpg [...]
[...] głoszących, że wegetarianieżyją dłużej . Zwykle utrzymuje się, że ludzie spożywający mięso żyją krócej, lecz australijscy Aborygeni, których dieta jest tradycyjnie bogata w produkty zwierzęce, są znani z długowieczności (z całą pewnością w okresie przed skolonizowaniem Australii przez Europejczyków). W społeczności Aborygenów jest specjalna [...]
[...] trochę cukru. Klei się. Najbardziej lubi się przyklejać do białek. Dlatego też glikacja białek jest niezmiernie ważna - po jakimś czasie tworzą się tak zwane zaawansowane produkty końcowe glikacji. Nazwa ta nie jest przypadkowa, w skrócie oznacza AGE (wiek - przyp. tłum.). Jeżeli uda się odnowić lub przebudować białko, to świetnie. Jeżeli ma [...]
[...] że po spożyciu 50 gram danego produktu, poziom glukozy wzrośnie o 70 procent, tak jak po spożyciu 50 gram czystej glukozy. Używając indeksu i porównując z nim wybrane produkty można zatem rozwiązać problem użyteczności posiłków w stosunku do wysiłku fizycznego. W skrócie indeks glikemiczny pozwala na prawidłowe spożywanie bogatych w [...]
[...] też z jajek. W każdym razie jeśli ktoś chce pić wpc/wpi i to ma być jego jedyne źródło białka to hm... może niech sobie daruje. dieta powinna być zbilansowana, bogata w produkty (o ile się da, póki jest się zdrowym jest łatwo, gorzej jak się pojawiają problemy zdrowotne). i póki się da zjeść zapotrzebowanie z normalnego żarcia to tak trzeba [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono, białko w diecie musi być wysokogatunkowe a nie wybrakowane. Dlatego w okresie stosowania tego środka pamiętajmy by na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] że powinienem spożywać jakieś 2g na kg masy ciała czyli dziennie powinienem spożywać powiedzmy 50g węglowodanów i 172g białka. Czy mógłbyś mi wymienić pokrótce najlepsze produkty spożywcze zawierające dużą ilość białka a małą ilość węglowdanów. Wiem że najlepsze źródło białka to jajka (same białka), piersi z kurczaka, indycze, tuńczyk, ser [...]